Правилник за за водење сметководство според новите МФСИ стандарди

Задоволство ни е да Ве информираме дека вчера во Службен весник бр.75/2024  е објавен новиот Правилник за за водење сметководство според новите МФСИ стандарди.  ...

ЕФЕКТИТЕ ОД ГЛОБАЛНИОТ МИНИМАЛЕН ДАНОК ВРЗ ДОБИВКИТЕ НА КОМПАНИИТЕ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Советот на странски инвеститори заедно со PwC Северна Македонија на 28.03.2024 во Стопанската комора на Македонија организираа презентација на тема „Ефектите од глобалниот минимален данок врз добивките на компаниите во Северна Македонија“. ...

Македонија2025 предлага план за забрзан економски раст и нуди поддршка за неговото спроведување

Во хотел Хилтон се одржа прес конференција на организацијата „Македонија 2025″., на која беше презентирана платформата за постигнување забрзан економски раст. Говорници на конференцијата беа и членови од Советот на странски Инвеститори, Боријан Борозанов, Ѓорѓе Војновиќ, како и претседателот на Сове ...

Честитки за успехот на уште една членка на Советот на странски инвеститори.

Во производните процеси на компанијата KEMET Electronics Macedonia, a YAGEO Company воведена е новата автоматизирана машина со робот базирана на најновите иновативни технолошки решенија. ...